18/01/2021

Gezôardeneirs kunnen terug fiets laten herstellen in eigen dorp

Open for business

De vestiging in Eksaarde zal open zijn op maandag, woensdag en vrijdag van 9 tot 17 uur. Afhankelijk van de vraag kunnen de openingsuren nog wijzigen. “Als we merken dat het fietsenherstelpunt hier boomt, dan schakelen we een tandje bij en zullen we meer open zijn”, legt Jef Jonckers uit. Samen met Andy is hij een van de gezichten van Mo-Cyclette Eksaarde. “En net als in Lokeren zijn àlle soorten fietsen hier welkom.”

Midden in het dorp

De nieuwe werkplaats huist in een deel van het gebouw van UMU, het project dat Sven Bullaert net opstartte. Je vindt Mo-Cyclette in de Amand De Vosstraat, op enkele meters van het fietspad tussen Lokeren en Moerbeke-Waas. “We waren gecharmeerd door Sven zijn project en ideeën en onze visies sloten op elkaar aan. Er is vaak nood aan bruisende ontmoetingsplekken in landelijke gemeenten, en plekken voor sociale tewerkstelling vind je ook niet vaak in dorpen. Alles valt samen in dit project”, vertelt directeur van Mo-Clean -en dus ook van dochterorganisatie Mo-Cyclette- Jo De Niel.

Duurzaam kloppend hart

In december 2019 opende onze eerste fietswerkplaats op het Lokerse Stationsplein. De focus ligt op fietsen herstellen en onderhouden, maar je kan ook een fiets kopen of huren. “We trekken volop de kaart van duurzaamheid. De fietsen van onze klanten willen we zo lang mogelijk in topconditie houden”, aldus onze directeur. Daarnaast vind je hier ook second life-fietsen: fietsen die van de schroothoop gered worden en een totale opwaardering krijgen. 

Ontmoet Andy en Jef!

Andy werkt al 6 jaar bij Mo-Clean en sleutelt zelfs al langer aan fietsen. “Ik hou van deze nieuwe uitdaging en kijk er zelf naar uit”, vertelt hij enthousiast. En ook Jef is enthousiast. Hij studeerde af als industrieel ingenieur en maakte onlangs een carrièreswitch. “Ik werk liever met mijn handen, en met producten die langer meegaan. Ik hou ervan om iets oud in nieuwstaat te brengen.” 

Een kans voor iedereen

De missie van Mo-Clean, het moederbedrijf van Mo-Cyclette, is om extra jobs voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt te creëren in de sociale economie. “Iedereen verdient een kans. Andy is een prachtig voorbeeld van hoe je je kan opwerken. In een goede setting groeien mensen en komen ze verder dan je denkt”, zegt De Niel. “Sterk opgeleide mensen vormen hier een team op gelijkwaardige basis.”

 
 
 
 
 
 
 

Kom langs in onze nieuwe vestiging

 
 
 
 
 
 
 
 
 


Om uw surfervaring te verbeteren maakt Mo-Cyclette gebruik van cookies. Meer informatie   OK
Blijf op de hoogte

Schrijf in voor onze nieuwsbrief en mis niets van Mo-Cyclette.