23/01/2023

De eerste deelname aan Velofollies was een groot succes

Het voorbije weekend was Velofollies terug present in Kortrijk. Op drie dagen kwamen er 39.698 bezoekers en dat is ongeveer zoveel als de editie 2019. Op de beurs was zowat alles aanwezig wat met een fiets te maken heeft. Uiteraard veel fietsen, in alle categorieën, maar ook kledij, schoenen, fietsreizen, verzekeringen,...

Mocyclette was voor het eerst aanwezig als één van de 300 exposanten. We brachten er twee primeurs:

Een eerste deelname aan een vakbeurs van deze omvang was voor Mocyclette een stap in het onbekende, een avontuur ook. We stonden er tenslotte tussen de hele grote gevestigde waarden in de Europese fietsindustrie.

Vandaag, the day after, kunnen we terugblikken op een zéér geslaagde deelname. We kregen veel aandacht van de pers, o.a. van Het Laatste Nieuws regionaal en Het Laatste Nieuws nationaal, Het Nieuwsblad en ook een mooie reportage op het VRT-nieuws van vrijdag 20 januari 2023 om 13h.

Uit onze gesprekken met de vele beursbezoekers kunnen we zeker afleiden dat er zeer veel steun is voor het circulaire design en de circulaire productie van de Mocyclette fietsen. Ook de sociale dimensie van onze aanpak als maatwerkbedrijf kan rekenen op veel sympathie en steun van de bezoekers. We kregen op Velofollies op grotere schaal de bevestiging van onze eerdere aanname, namelijk als we de kans krijgen dit verhaal te presenteren en uit te leggen, gaat zowat iedereen met gezond verstand mee in de logica van circulair hergebruiken van degelijke fietsonderdelen.

We hadden op de beurs veel contacten met vakmensen, collega's van andere sociale fietsondernemingen, fietsdealers, medewerkers van andere exposanten die er net als ons hun producten presenteren en verkopen. Van deze vakmensen kregen we positieve feedback voor onze circulaire productie en aanpak. We voerden (technische) discussies met specialisten die voor hun nieuwe fietsen andere technische oplossingen kiezen. Dat was soms geanimeerd en altijd interessant, in wederzijdse waardering voor de inzet van eenieder voor de verdere ontwikkeling van de fiets als hét vervoermiddel van de toekomst.

Mocylette blikt terug op een succesvolle 1ste deelname aan Velofollies.

 

 

"Wij zijn fier op ons werk. De circulaire fietsen die wij bouwen zijn gewoon AF!" Bart De Kuyper

 




© 2024 Maatwerkbedrijf Mo-Clean vzw • BE 0453.129.362nieuwsbriefprivacy policycookie policysitemapcontactaanvraag Quoted: Websites met méér
Om uw surfervaring te verbeteren maakt Mo-Cyclette gebruik van cookies. Meer informatie   OK