05/11/2020

Je fietsherstellers blijven zich bijscholen!

De kans krijgen om je verder te ontplooien is belangrijk. Daarom leren onze medewerkers van Mo-Cyclette én hun collega’s van de Fietspunten in Zele, Lokeren en Dendermonde elke dag bij op de werkvloer.

Fietsenherstellers Hans, Roberto, Andy, Wesley, Patrick en Stefaan volgen samen met instructeur Inge de opleiding Fietsenhersteller. “De leerkrachten laten ons elke week volop sleutelen. Omdat het praktische lessen zijn, leren we veel door te oefenen en van elkaar”, zegt Hans, die vroeger ook al aan fietsen sleutelde voor hij bij Fietspunt werkte. “Ik heb verschillende jobs geprobeerd, maar nu wil ik doordrijven en hier verder in gaan. Ik ben blij dat ik de weg als fietsenhersteller ben ingeslagen.”
 
Ook zijn collega Roberto werkt graag aan fietsen bij Fietspunt. “Hiervoor was ik magazijnier en werkte ik vaak op interimbasis. Fietsen herstelde ik soms al, en het is goed dat ik hier nu mijn job van heb kunnen maken.” 

 

"Life is like riding a bike. To keep your balance you have to keep moving" 
- Albert Einstein -

 

Gedreven om bij te leren
Wetenschapper Albert Einstein wist al dat het belangrijk is dat je blijft vooruit bewegen. Deze quote hangt ook op in onze fietsenwerkplaats Mo-Cyclette en stroomt doorheen onze werking. “Al doende leert men zeggen ze, en dat is wel zo. We leren erg veel op onze job zelf”, vertellen Andy en Wesley.

In het eerste jaar bij CVO Focus leren onze fietsherstellers vooral over hoe ze fietsen opbouwen en afstellen. Het tweede jaar stellen ze diagnoses en herstellen ze de fietsen, en het derde jaar is toegespitst op onderhoud en geavanceerde fietstechnologie. “Qua theorie is het zeker een goede aanvulling”, zegt Andy, die in het derde jaar zit. “En het is altijd goed om een certificaat te behalen."

Inge, de organisatorische kracht bij Fietspunt Lokeren, Zele en Dendermonde, volgt mee de cursus. “Ik wil dit echt graag. Het gemis om onze fietsherstellers extra te kunnen ondersteunen is groot, omdat ik zelf geen technische opleiding volgde. Nu bel ik naar collega’s voor technische vragen. Door deze cursus kan ik onze fietsenherstellers zelf meer helpen als ze vragen hebben.” Inge leerde al veel bij sinds september. “Een rem afbreken en terug herstellen bijvoorbeeld. Voor de rest wordt het vooral oefenen, oefenen, oefenen!”, lacht ze. 

 

 


Wil je ook graag vooruit blijven bewegen?

Contacteer onsOm uw surfervaring te verbeteren maakt Mo-Cyclette gebruik van cookies. Meer informatie   OK
Blijf op de hoogte

Schrijf in voor onze nieuwsbrief en mis niets van Mo-Cyclette.